Тя е била в контакт със семейството на починалата жена в „Пирогов”

55-годишна жена, настанена под карантина заради контакт със семейството на починалата болна, напусна инфекциозната клиника в Пловдив. Жената е била приета за лечение в сряда сутринта, но в късния следобед получила паник атака и си тръгнала.

Тази сутрин инспекторите от регионалната здравна инспекция успели да я върнат обратно в клиниката, като я предупредили, че ще повикат полиция и принудително ще бъде отведена в здравното заведение.

ИЗВЪНРЕДНО: Нови 7 случая на коронавирус, общо стават 23 в България

Карантината й е наложена, защото жената е била в контакт със 74-годишния заразен мъж.  Присъствала на семейно тържество в монтанското село Василовци. Взети са й проби, като резултатът от тях ще стане ясен утре.

„Това е една пациентка, която е контактна на мъжа, който в момента се намира в „Пирогов”. Били са на някакво честване на негова годишнина. И тя дойде при нас с оплаквания от лека температура и кашлица. В добро състояние, на крака си дойде жената, но е малко по-особен характер и вчера следобед подписа декларация за отказ от лечение, верифицира се този отказ от трима наши лекари и сестри и тя напусна стационара доброволно, но ние веднага се обадихме на РЗИ, те взеха мерки и днес до обед тя пристигна пак. Към момента състоянието й е добро, няма температура, лека кашлица, няма находка в белия дроб, клинически данни за бронхит или за пневмония”, заяви д-р Андрей Петров, завеждащ „Инфекциозна клиника“, Пловдив.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК