Вицепремиерът Томислав Дончев ще се срещне с представители на Светия Синод

Започна срещата между вицепремиера Томислав Дончев и представители на Светия Синод на Българската православна църква. Тя се провежда в Синодната палата. На нея ще бъдат обсъдени мерките за сигурност по време на едни от най-големите православни празници - Цветница и Великден. Всяка година на службите в храмовете се събират стотици вярващи.

37-годишен мъж е интубиран заради усложнения от COVID-19

По информация на NOVA митрополитите ще предложат на Томислав Дончев службите за Цветница и Великден да бъдат проведени пред храмовете, а за реда и сигурността да съдействат от полицията.

Патрирах Неофит: Ще се стараем да удовлетворим всички страни

Много епархии в страната вече затегнаха мерките за сигурност. В църквите се ограничава струпването на много хора, а литургиите се излъчват онлайн. В специално обръщение преди дни българският патриарх Неофит призова миряните да се молят от домовете си.

В много държави по света достъпът до храмовете е забранен заради извънредното положение.  

 

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП