Те са предоставени на Александровска болница

10-годишният Димитър Инджов дари всичките си спестявания за за борба с коронавируса. Сумата от 159 лева е предоставена на Александровска болница. Информацията бе оповестена на страницата на лечебното заведение във Facebook.

Кой е първокласникът, дарил спестяванията си на болницата във Враца?

„Митко също решил да жертва спестяванията си за закупуване на 20 защитни облекла за медиците от инфекциозното отделение и интензивните сектори на болницата, които са най-застрашени от зараза с коронавируса.

ЗАРАЗНО ДОБРО: Още един пенсионер дари пенсията си (ВИДЕО)

Малкият благодетел сподели, че обича да спортува, любимият му футболен отбор е "Берое", и че събирал парички за спортен лагер през ваканцията.  От сърце желаем на Димитър да бъде здрав и успешен ученик, да стане футболист като Камата, и да сбъдне мечтите си!“, написаха в от екипа на УМБАЛ „Александровска“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!