Д-р Десислава Иванова е реаниматор

В един от блоковете в столичния квартал „Надежда” живее семейството на д-р Десислава Иванова - дългогодишен лекар в „Пирогов”, а от скоро и щастлива майка.

„Ние се грижим не само за пациенти, които имат инфекциозни заболявания, които се отразяват на техните жизнени функции, а също и за най-тежките травматични пациенти, зя най-тежките хирургични пациенти, въобще с най-усложнените заболявания, които могат да се срещнат при един човек“, казва д-р Иванова.

Има ли опасност да затвори най-голямата болница във Видинско?

Въпреки крехката възраст на сина си, тя взема решение доброволно да прекрати майчинството си и да се върне на първа линия, за да помага на своите колеги.

„Знам каква е работата на колегите ми. Знам те с какво трябва да се сблъскват. Видях накъде отиват нещата и реших, че може би ще съм от полза ако се върна, за да продължим заедно да се борим“, посочва още тя.

Младата майка споделя, че не се страхува, а по-скоро се вълнува, връщайки се обратно на работа. „Когато трябва да свършиш нещо, ти не го преценяш като страх. За това отдавна се бях замислила, че когато вляза в „Пирогов” и превключвам на working mode (работен режим) – отиваш там, за да работиш. Свършваш си работата и нямаш време да мислиш за страх, за емоции, просто отиваш и работиш“, казва д-р Десислава Иванова.

НА ПЪРВА ЛИНИЯ: Говорят медиците, които създадоха лаборатория за седмици

Тя е наясно, че при евентуален контакт със заразен с коронавирус пациент може да се наложи да бъде поставена под карантина и отделена от семейството си. „Това е един съзнателен избор. Разбира се, преди да го направя съм мислела и за тази ситуация. Обсъдили сме го, ако се наложи ще се случи“, коментира тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот