Ако Игрите не могат да се проведат на новите дати - от 23 юли до 8 август 2021 г., то те ще бъдат отменени

Членът на Изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет Джон Коутс опроверга твърденията, че Олимпийските игри в Токио ще могат да се проведат следващото лято, единствено ако дотогава бъде открита ефективна ваксина срещу COVID-19. Такова мнение изрази по-рано тази седмица президентът на Японската медицинска асоциация Йошитаке Йококура, но Коутс, който е начело на Координационната комисия по организация на Олимпиадата, не е съгласен с това твърдение.

МОК оповести новите дати за квалификациите за Токио 2021

"Това е само едно мнение. Съветите, които получаваме от Световната здравна организация, са да продължаваме да планираме и да се готвим за обявените дати на Олимпиадата и че Игрите не зависят от ваксината. Точно това правим ние", коментира Коутс пред АП. "Ние обаче ще продължим да следваме препоръките на СЗО и японските здравни власти, защото на първо място за нас е здравето и сигурността на спортистите и другите участници в Игрите", допълни австралиецът.

Вчера президентът на Организационния комитет на Токио 2020 заяви, че ако Игрите не могат да се проведат на новите дати - от 23 юли до 8 август 2021 г., то няма как те отново да бъдат отложени и ще бъдат отменени.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!