1632 са общо заразените с коронавирус, новите случаи са 21

1632 са заразени с коронавирус у нас. Новите случаи са 21. 15 от новооткритите заразени са в болница. Изследвани са 529 проби. Активните области са 7. 6 от новите случаи са в София, по 5 - в Плевен и в Пазарджик, Пловдив - 2, Благоевград, Смолян и Враца - по 1 случай.

Проф. Иво Петров: COVID-19 ще остане завинаги, както са вирусите на СПИН и ебола

Сред заразените има и 9-годишно дете от Плевен, както и лекар от Центъра за Спешна медицинска помощ в София. Починали са още двама души - мъж във ВМА с придружаващо онкохематологично заболяване, както и мъж от Видин, също с придружаващо заболяване.

321 са общо заразените, настанени в болници, като от тях 40 са в интензивни отделения.

Тестват 1 000 души в рамките на представителното проучване за COVID-19 в Пловдив

Страната ни е преминала през първи пик на заболяването в периода 20 - 26 април, показват данни на Националния оперативен щаб. Тогава заразените са били общо 433. Между 13 и 19 април има 239 нови случая. Между 27 април и 3 май положителни проби са дали 284 човека. Увеличение на смъртността за забелязва в последната седмица - 15 случая, в сравнение с 11 от предходните 7 дни. Според експертите, следващите две седмици са изключително важни, защото  мерките ще бъдат облекчени и може да се стигне до нов бум на заразата.

Над 3,5 милиона заразени с коронавирус по света

В световен мащаб засегнати от коронавируса са 213 страни и обособени територии, като към това число се включват и огнища на круизни кораби.

 

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.