Дарението ще се реализира два пъти, сега се раздават 4 000 пакета

Голямо дарение за хората, които са останали без работа заради кризата. Пакети с продукти от първа необходимост получиха крайно нуждаещи се жители на Разград и региона. Дарението е предоставено от "Биовет" и ПФК Лудогорец. Инициативата е на собствениците на футболния клуб и фармацевтичния завод Кирил и Георги Домусчиеви. Това бе първата от две дарителски кампании на обща стойност 250 000 лв.

Братя Домусчиеви с поредно благородно дело

 

 

Кметовете на общините Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Цар Калоян, Завет и Самуил получиха пакетите с продуктите от първа необходимост на стадион „Хювефарма Арена“ в присъствието на управителя на „Биовет“ Разград Теменуга Газдова, изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и капитана на тима Светослав Дяков.

"Това е второто голямо дарение, което прави в Разград, по инициатива на Георги и Кирил Домусчиеви. Първото беше за разградската болница, където изградихме много модерна PCR лаборатория и оборудвахме инфекциозното отделение за лечение на коронавирус", обясни Газдова. Дарението ще се реализира на два пъти, сега се даряват 4000 пакета с продукти. След анализ ще се реализира и втората акция.

 

 

Социални служби на споменатите общини ще се погрижат за справедливото разпределение на дарените продукти между най-засегнатите от кризата с COVID-19 жители. Безработни, социално слаби, пенсионери, многодетни семейства ще получат пакети с шпек салам, сирене, кашкавал, брашно, захар, олио, макарони, прах за пране, предпазни маски и други хранителни и нехранителни продукти. Дарението е част от социалната политика на "Биовет" и Лудогорец в региона.

Братя Домусчиеви с голямо дарение за болницата в Разград

"С жителите на Лудогорието сме преживели много щастливи моменти заедно през последните години. В този труден момент по време на пандемията те трябва да знаят, че могат да разчитат на нас. Задължително е да бъдем социално отговорни в тежките за цялото общество времена. Надяваме се с общи усилия да намалим негативните последици от пандемията и призовавам колеги от бизнеса в Лудогорието да се присъединят към грижата ни за социално слабите хора", заяви Кирил Домусчиев. 

ПОДАДЕНА РЪКА: Братя Домусчиеви и БМФ започват голяма дарителска кампания в Бургас (ВИДЕО)

„Бизнесът е много важна страна в битката срещу пандемията. Искам да изкажа своята възхита от братя Домусчиеви. Ние работим от 10 години с тях. Заедно си подадохме ръце за проекта Лудогорец”, каза кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Освен за разградския регион, пакетите с хранителни и нехранителни продукти отпътуваха и към още шест общини за нуждаещи се хора.

Домусчиеви и "Биовет" с дарение за Пещера

Лудогорец дарява нова голяма сума за крайно нуждаещите се

Родителите на братя Домусчиеви с щедро дарение за медицинско оборудване в Ловеч

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.