Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца

Вълна от съпричастност за младото семейство от Калофер, останало без покрив при пожар. Историята разказахме преди няколко дни в „Здравей, България“ и тя трогна десетки българи.

Изпепелен покрив, пропукана плоча и наводнена покъщнина - така изглежда домът на Петя, Борислав и двете им деца. Те още не могат да преживеят пожара, който ги остави без покрив.

„Уплахата още си стои. Малката не иска да спи тук, страх я е. Помисли си, че ще й изгори леглото, със страх влиза, със страх гледа абсолютно всичко. Очаква да види вече нов покрив, нова стая“, разказва Петя Маркова.

Пожар остави без дом семейство с две деца и възрастна двойка

 

 

Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца. Първи на помощ се притекли местни жители на Калофер, които започнали да почистват отломките от пожара.

„Не всеки ден се случват такива беди, но пък и не всеки ден се намират толкова добри хора“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Скоро след това се появила и помощ от дарители. На семейството е предоставен дървен материал, а местен бизнесмен е дарил сума, за да започне ремонтът.

Семейството разказва, че е много изненадано от ситуацията, както и че са благодарни на всички, които са се отзовали. В кметството в Калофер има поставена кутия, в която всеки може остави някакви пари.

Семейство от Кърджали остава без дом и доходи заради извънредното положение

"Колкото и да е трудно в момента в цяла България, аз съм убеден, че още хора ще дойдат. Очаквам дори и народни представители. Всеки има глава на раменете си, а и всеки носи сърце", добави кметът.

Благодарение на добрите хора, семейството от Калофер ще се нанесе отново дома си до седмица.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.