Антикорупционната комисия внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество за над 10 млн. лв.

Запори на антикорупционната комисия за близо 11 милиона лева. От тях над 10 милиона са за бившия финансов министър Стоян Александров и половин милион за бизнесмена и издател Иво Прокопиев.

Прокуратурата обвини бившия финансов министър Стоян Александров

При Стоян Александров искането е във връзка с дело за лихварство, водено срещу финансиста. Александров беше обвинен, че за периода 2002- 2015 година като физическо лице и управител на фирма е отпуснал 75 заема за почти 30 млн. лв. От Антикорупционната комисия настояват Александров да се раздели с 5 офиса и 2 склада в Плевен, апартамент в Сандански, масивна двуетажна сграда в София, както и още имоти в столицата.

Запорираха имущество на Иво Прокопиев за близо 200 млн. лева

Бизнесменът Иво Прокопиев  и съпругата му Галя също са заплашени да се разделят с имущество за половин милион лева по искане на КПКОНПИ. От тях могат да бъдат отнети в полза на държавата акции и суми, придобити в САЩ, Германия, Япония и Люксембург.

Исковете срещу Иво Прокопиев по никакъв начин не засягат издателската му дейност, категорични са от Антикорупционната комисия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.