Страната ни трябва да мобилизира финанси, съдебният мониторинг продължава

България вече не изпитва макроикономически дисбаланси и нестабилност във финансовия сектор. Това се казва в доклад за икономическите политики в условията на пандемия.

От Европейската комисия препоръчват да се мобилизира адекватен финансов ресурс за подпомагане на капацитета  на здравната система и да се гарантира баланс в разпределението на медицинските работници в цялата страна. В документа се отбелязва още, че Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Бюджетната комисия одобри идеята за 9% ДДС за хотелиери и ресторантьори

В последния доклад по механизма CVM  от октомври 2019 г. се отбелязва, че напредъкът, постигнат от България, е достатъчен и София е изпълнила ангажиментите, поети към момента на присъединяването й към ЕС. Но продължават да съществуват редица предизвикателства като осигуряване на ефективни наказателни разследвания, балансиране на натовареността между съдилищата и оптимизиране на местните прокуратури.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.