Момчето е в болница с наранявания по главата

Съсед спаси 6-годишно дете от куче на улицата. Случката се развива във Велики Преслав. Детето е с наранявания по главата, а за случая е сезирана както полицията, така и общината, откъдето признават, че има увеличаване на популацията на животните, но смятат, че вина имат и недобросъвестни стопани.

„Чух, детски плач и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и успях да спася детето”, разказа Ибрахим Хасан.

Домашно куче нападна 10-годишно дете в София

Идват и други съседи. Взимат момчето и го карат в болница. Обаждат се и на бащата. Раната на главата му е обработена, за щастие няма по-сериозни наранявания. Въпреки това – вече изпитва страх от животните.

Според бащата броят на уличните кучета се увеличава и те започват да представляват опасност.

 „Община Велики Преслав не се различава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде констатираме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е не само на общинските власти”, каза кметът на града Янко Йорданов.

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж (ВИДЕО)

За бездомните кучета във Велики Преслав се грижи сдружение с приют. В него в момента има 125 животни, други 30 са кастрирани и върнати на улицата.

 „Фак е, че миналата година много кучета изчезнаха от града и на тяхно място дойдоха много повече. Може би са домашни, заяви Иванка Димова от кучешкия приют в града.  

Според  нея кучетата, които се кастрират в приюта и покажат, че са социални, се връщат на улицата, защото не са опасни.

Извършва се проверка, за да се установи дали става дума за улично куче или за животно на недобросъвестен стопанин.

Репортер: Деян Герговски

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.