Рецидивистът си признал за кражбите в съда

Сериен крадец от британския град Нюпорт беше вкаран зад решетките за две години благодарение на бдителен папагал, който с крясъци събудил стопанката си по време на обира, пише в. "Дейли мейл".

На 20 юни миналата година рецидивистът Джейк Флетчър ограбил три къщи на една и съща улица. По време на последния си взлом злосторникът бил изненадан от папагал. Пернатото започнало да крещи с цяло гърло и разбудило стопанката си. Когато жената отишла да провери какво става, тя заварила Флетчър, който се опитвал да се скрие зад вратата. Папагалът продължавал неистово да се дере. Крадецът се промъкнал към задната врата, но дамата сграбчила раницата му. Той се изплъзнал и избягал, но багажът му с плячката останал в ръцете й. По-късно крадецът бил арестуван и си признал за кражбите в съда, след което получил 2-годишна присъда.

Съдебният състав благодарил на г-жа Флетчър за храбростта й и тя получила награда в размер на 500 паунда. Изданието изтъква, че по-голямата част от сумата бил "изработил" бдителният папагал.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си