Възстановяването на пострадалото момченце ще продължи около половин година

10 годишно дете от град Крън беше жестоко нахапано от 50 килограмово куче порода Кане Корсо.  То е било на каишка, но без намордник.

Детето попитало дали може да го погали, след което кучето се нахвърлило върху него, пред очите на собственичката. Малчуганът е с рани по гърба и ръцете. Няма опасност за живота му, но детето и родителите  са изключително уплашени. Полицията разследва инцидента.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Имаше охлузвания и дупка в пръста, той казва, че ръчичката му е била в устата на кучето почти през цялото време. Беше в плачевно състояние със жестоки рани, аз такива не съм виждала, наистина, все едно го е клал някой”, разказва майката на детето Деница Дохчева.

 

 

„Попитах собственичката дали мога да погаля кучето, тя каза че е зло. Кучето изръмжа към мене много силно де, абе стрестнах се и започнах да бягам. Обаче това сякаш подразних кучето като избягах и просто то се измъкна от нашиника си някак си и ме догони. Събаря ме в локва и ми прави тези рани”, обясни детето.

Домашно куче нахапа дете

Детето е откарано в Спешния център с множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло. Дни след инцидента то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти в бъдеще.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.