На собственичката на кучето е издадено разпореждане да не разхожда кучето си свободно и без намордник

Районна прокуратура – Казанлък проверява случая с нахапаното 10-годишно дете от 50-килограмово куче. Това съобщиха от прокуратурата.

Провежда се разследване за това, че на 30 май 2020 г., в град Крън не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, в резултат на което е причинена средна или тежка телесна повреда - престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

50-килограмово куче нахапа дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

До момента е установено, че на 30.05.2020 г., 48-годишната С.Б., която отглеждала куче, порода Кане Корсо, го е извела на разходка без повод и намордник. Около 18.00-18.30 ч.,  по една от улиците на Крън,  се намирало 10-годишно момче, което било нападнато от кучето.

Според твърденията на собственичката, детето е пожелало да погали кучето, което е предизвикало реакцията на животното. Кучето причинило на детето множество наранявания от ухапвания, съсредоточени в областта на лявото рамо, гърба и дясното бедро. Случилото се било възприето и от други лица, намиращи се в близост, които оказали съдействие на детето и сигнализирали полицията и спешна медицинска помощ, съобщават още от прокуратурата.

Първа помощ на детето е оказана от екип на филиала по Спешна медицинска помощ в гр.Казанлък и детето е прието в хирургично отделение на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, гр.Казанлък.

Защо куче нахапа 10-годишно дете в Крън?

Съгласно медицинско удостоверение, издадено от Съдебна медицина гр. Стара Загора, са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапвания от куче, като тези травматични увреждания причиняват разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.

На собственичката на кучето е издадено Разпореждане на основание  чл. 64 ал.1 от Закона за МВР за стриктно спазване Разпоредбите на Наредба 1 на Общински съвет, гр Казанлък, и по-конкретно да не разхожда кучето си свободно и без намордник по улиците и тротоарите на населеното място.

Под ръководството на Районна прокуратура - Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си