Те „аплодираха” решението на съда да остави Виктор Делигълъбов под домашен арест

Близки и роднини на жената, прегазена два пъти от дрогиран шофьор в Самоков, излязоха на протест. Те се събраха пред сградата на Районния съд в града заради това, че след тежкото произшествие 24-годишният шофьор беше пуснат под домашен арест.

Бутнатата служителка на "синята зона" още е в болница, с опасност за живота. А тестът на Делигълъбов показа, че преди да седне зад волана, той е взел кокаин и марихуана.

Домашен арест за шофьора, прегазил жена в центъра на Самоков

Точно в 12 по обед роднини приятели и колеги на пострадалата се събраха пред Районния съд в Самоков. Това е съдът, който реши обвиняемият Делигълъбов да излезе под домашен арест. Междувременно апелативната прокуратура взе решение да започне проверка по случая.

Протестът започна шумно. Но не със скандирания, а с аплодисменти. „Това са аплодисменти, в кавички, за решението на съда”, казва Радостина Димова. „Да минеш като през легнал полицай няколко пъти и да си под домашен арест? За мен не е нормално”, казва Незабравка Димова.

Хората дошли да изразят недоволството си поискаха и среща със съдията, взел решението обвиняемият Виктор Делигълъбов да бъде пуснат под домашен арест. До такава между представителите на съда и протестиращите не се стигна.

"Съдията е постановил мотивиран съдебен акт. Мотивите са такива, каквито са”, заяви Янко Чавеев, изпълняващ функциите председател на Районен съд Самоков.

Коментар за случилото се към този момент отказва да даде и обвиняемият. Според адвоката му той е готов да помогне на пострадалата и семейството й. А днес стана ясно, че прокурорът по делото вече е сменен и командирован за 3 месеца в Районната прокуратура в Козлодуй. 

Дъщерята на потърпевшата жена казва, че е сигурна, че съответните органи ще си свършат работата. Дали обвиняемият  ще се върне в ареста, ще стане ясно другата седмица.