Надеждата е с новите устройства феновете да станат по-дисциплинирани

Насред пика на нови заразени - утре ни очаква първото голямо предизвикателство. Властите са на крак преди вечното футболно дерби. Отборите на „Левски” и „ЦСКА” се изправят един срещу друг за първи път след коронакризата.

На стадион „Васил Левски” вече няма да има скрито-покрито. И тук не става въпрос за случващото се на терена, където системата VAR предизвиква противоречия в целия футболен свят, а за агитките. 100 нови камери с най-висока резолюция ще следят за поведението на феновете. Дебютът на новата техника трябваше да е за мача България - Унгария в края на март. Той обаче беше отложен заради коронавируса и така първият мач с подробно наблюдение на запалянковците ще е „ЦСКА” – „Левски”.

„Още от влизането в стадиона със сигурност камерите снимат по време на целия ви престой. Така че, каквото и действие да направите в разрев с закона, то ще бъде заснето и дали ще ви установим на момента или накрая на мача, или в рамките на седмица, месец или два е само въпрос на време”, заяви старши комисар Антон Златанов – заместник-директор на СДВР.

И досега имаше сериозно наблюдение на Националния стадион, но камерите вече са от последно поколение.

Разделителната способност на камерите е толкова висока, че лесно може да се прочете номер на автомобил на кръстовището на булевардите „Драган Цанков” и „Евлоги и Христо Георгиеви”

„През последните години доказахме, че ненаказани деяния няма, към момента има 68 души общо от червения и синия отбор, които са с действащи забрани за посещения на мачове”, добави Златанов.

Надеждата е с новите устройства феновете да станат по-дисциплинирани. И така да се избягват инциденти като от пролетта на 2018 г. когато полицайка пострада от хвърлена бомбичка точно по време на вечното дерби.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.