Медията няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове

Нова Броудкастинг Груп с категорична позиция срещу  разпространяването на фалшиви новини за медията и всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът ни. Поводът - в социалните мрежи днес беше разпространен текст с лъжливо съдържание, без източник и с анонимен автор. NOVA сезира всички отговорни институции. IP адресите на разпространителите на измисления текст са предадени на ГДБОП.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие. В последната седмица медията получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.

„Ройтерс”: Новините на NOVA и nova.bg са най-използваните ТВ и онлайн източници на информация

В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп ще е непримиримо и ще съди всеки, който си позволи с фалшиви новини да петни достойнството и авторитета на медията.

Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност.