Вижте какво разказа Лия Атанасова за света на музиката преди и след COVID-19

Певицата Лия Атанасова впечатли Джъстин Тимбърлейк и Миси Елиът. Тя е българка, живееща в САЩ, а музиката е нейната детска мечта.

В сбъдване на тази мечта, Лия заминава за Америка и завършва в „Бъркли” - най-престижния музикален колеж в света. Преподават й звезди като Фарел Уилямс и брата на Били Айлиш – Финиъс. На дипломирането й я аплодират Джъстин Тимбърлейк и Миси Елиът. Днес Лия има издаден албум отвъд Океана.

Виктория Георгиева за новото си парче "Alright"

Едно от запомнящите й запознанства е това с Лайънъл Ричи. „Запонзах се с него на една гала церемония. Беше много приятен човек, изключително харизматичен. Много мил, много земен и много, много приятен. Казах му, че съм голям фен на музиката му и смятам, че той е помогнал както на света, така и на музиката”, разказва тя.

И допълва: „Съветът, който той ми даде, е да не спирам, просто да не спирам”.

Десет премиери на Годишните музикални наградите на БГ Радио

„Имахме много успешни преподаватели в „Бъркли”,  както и много мастър класове, на които идват хора като Фарел Уйлямс, Финиъс - братът на Били Айлиш и други. Една от учителките ми по пеене, с която учих няколко семестъра е бивша, бекграунд вокалистка на Чака Кан ", казва още Лия.

Репортер: Драгомир Танев

Целия разговор с Лия Атанасова гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.