Според директора все още няма официална информация за това колко точно са заразените служители на предприятието

Заводът в Смолян, който се превърна в огнище на коронавирус, от днес ще работи при строги мерки за сигурност. 

140 нови случая на коронавирус у нас, има oще 4 жертви

Предстои масово тестване на всички служители. Те ще бъдат стимулирани да ходят на работа като им се осигури личен транспорт. След дезинфекция, ще вършат задълженията си в една смяна, ще се хранят в пластмасови кутии и ще избягват струпвания. 

87 са вече заразените с коронавирус в смолянския завод

От Регионалната здравна инспекция смятат, че заразата е тръгнала от автобусите, с които работниците се транспортират до завода.

 

Официалните данни са за 57 заразени, но е възможно техният брой да се увеличи, тъй като не всички проби са готови. Заразените работници са от общините Смолян, Мадан и Рудозем. По предписание на РЗИ всички те са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Повече от 200 служители от смолянския завод за авточасти се върнаха днес на работните си места. Сред тях е и Светла Коларова. „Операторите,които са на работа са с отрицателен тест.Работата тече нормално, няма напрежение сред хората. При засилени мерки работим, навсякъде има дезинфектанти, раздадени са шлемове, спазваме дистанцията при работа”, каза Светла Коларова, организатор „Производство” в завода.

Само един от заразените работници се лекува в болница. Останалите са с много леки оплаквания или без симптоми.

 

 

В предаването „Здравей, България” мениджърът на завода Костадин Христов обясни, че все още няма официална информация колко точно са заразените с COVID-19 служители. Според Христов има служители, които са в паника от разпространението на коронавируса. Част от тях отказали да идват на работа.

„Автобусите са канселирани от всички населени места. Предпазни шлемове, предпазни маски, дезинфекция на работните места, увеличаване на почивките. Столовата ще дава храна само в пластмасови кутийки. Хората влизат от два входа и излизат от няколко изхода, за да се предотврати струпване”, обясни Христов.

Вече има разпореждане всеки работник, който проявява някаква симптоматика, да бъде изпращан вкъщи. А температурата на служителите се мери в началото на смяната и 2 - 3 пъти по време на работа.  

От вчера предприятието работи на една смяна от 220 души. Производството е намалено с 50-60%. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.