Това обяви самият той в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините"

„Няма да се кандидатирам за председател на БСП. Мисля, че преизбирането ми в градската организацията беше ясно и красноречиво, както и знак на организацията кого иска”, обясни председателят на БСП – Варна Борислав Гуцанов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Добрев: С компроматните войни БСП губи избори в 90-та минута

Според него основните конкуренти за лидер на социалистическата партия остават Кирил Добрев и Корнелия Нинова. Той е на мнение, че зам.-председателят на партията трябва да подаде оставка, а не да се кандидатира за лидер заради мнението му, че „левицата е като куц кон”.

„Виждам, че доста хора са се стремили да дават информация за Варна, които са далеч от истината. Ние имахме реален шанс да спечелим местните избори. Във варненската организация най-много номинации за лидер е получила Нинова. Не мога да не последвам вижданията на организацията”, каза още Гуцанов.

БСП ще си избира нов лидер на 12 септември

Според него вътрешните проблеми на партията оказват влияние на цялостната й дейност. Той е на мнение, че който и да стане лидер, той ще бъде силна опозиция на управляващата партията. Според него БСП ще се представи достойно на парламентарните избори, за които Гуцанов се надява левицата да получи достоен резултат.

„След конгреса ще бъде абсолютно обединени, независимо какъв ще бъде резултатът”, категоричен бе той.