Това обяви здравният министър Кирил Ананиев

16 души от екипа на ФК „Черно море” са с коронавирус. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Вчера към обяд бяха 7 души – петима футболисти, треньорът и масажистът. По-късно получихме информация за още 8 души”, обясни Ананиев.

Ето и официалната позиция на клуба:

Скъпи привърженици на "моряците",

След като научихме, че футболистът на „Царско село“ Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус /Covid-19/ в срещата с „Черно море“, на 05.07.2020 г., бяха направени два PCR-теста на представителния отбор на клуба.

Още трима футболисти от "Царско село" са с коронавирус

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой.

На пресконференцията в Министерството на здравеопазването Ананиев обяви, че има и четирима заразени футболисти от „Царско село”.

„Ако проблемът се задълбочи, скоро време може да предприемем мерки за игра на мачовете без публика”, предупреди министърът.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.