Мярката влиза в сила, след като Братислава извади страната ни от списъка на безопасните държави

Словакия въвежда задължителна 5-дневна карантина, след която всеки влязъл в страната се подлага на задължителен PCR тест. Изискването важи и за българите. Ограниченията не включват транзитно преминаващите.  

Мярката влиза в сила, след като Братислава извади страната ни от списъка на безопасните държави.

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

Здравните власти предупредиха, че ако случаите у нас продължат да растат, то най-вероятно ограничения ще бъдат предприети и от други страни.

Растящия брой на случаите с COVID-19 може да усложни излизането от България още повече, предупреждават здравните власти.

„Колкото повече бройки новозаразени регистрираме дневно и колкото по-дълъг е този период, толкова по-голям е шансът ни да попаднем в забранителните списъци на други страни”, обясни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Рекорден брой новозаразени с коронавирус за седмица

За да отидем на почивка в Гърция, трябва да се въоръжим с много търпение за чакане на километрична опашка. Но докато там все още сме желани, Великобритания направо „затвори” за българи. От 10 юли Кралството отваря врати за близо 60 държави, но България не е сред тях.

Ограниченията важат и за Естония. Там се налага 14 дневна карантина на всички пристигащи от страна с повече от 15 случая на 100 000 души население.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК