Камионът преминал в насрещното и се преобърнал

Камион навлезе в насрещното на АМ „Тракия“, помете пет коли, преобърна се и се запали. При инцидента, станал на 163 км на аутобана, има шест жертви. Ранените са петима, сред които и дете на две години и половина, което е с опасност за живота. Инцидентът става на железопътен надлез.

„Пет души са ранени и откарани в Спешен център – Стара Загора. Възможната причина за инцидента е отклонение на вниманието, заспиване или здравословни причини. На този етап няма как да кажем”, уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Участъкът в посока София остава затворен за движение. Продължава да се извършва оглед на място. 

 

 

Камионът с турска регистрация пътувал в посока Бургас, когато внезапно разкъсал мантинелата и навлязъл в насрещната лента за движение. На място е загинал неговият шофьор, турски гражданин. 

Движението и в двете посоки на магистралата е силно затруднено. Образуваха се километрични колони от автомобили. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. “Оризово” – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. “Войводино”. В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.