Това е втори пожар в борсата за тази година

Голям пожар унищожи част от зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово. Пламъците са обхванали складове с готова продукция. Изгорели са зеленчуци, плодове, касови апарати, компютри и оборудване, а щетите са за десетки хиляди левове. Към момента продължават опитите на хората да почистят останките от стоката им. Ще се наложи и основен ремонт на опожарените помещения. Все още не е ясно дали пожарът е умишлен или не. Но щетите са за стотици хиляди левове.

Огромни пламъци обхванаха зеленчуковата борса в Кърналово (ВИДЕО)

В два часа след полунощ борсата пламнала. Чул  се и гърмеж. Взривът се чу до селото. Нито вратите бяха тука, нито нищо”, разказа свидетел на огнената стихия.

След пожара всеки един от унищожените 10 склада е със загуби от около 30 хиляди лева. Всичките помещения са били пълни със стока.  Два камиона имаше. Грозде имаше скъпо, домати, пъпеши, всичко. Амбалажът струва много пари. Климатици за 3-4 хиляди лева изгоряха”, сподели търговец на  борсата.

Пожарът на борсата в Кърналово вероятно е тръгнал от работа с оксижен

Пожарът е изпепелил, както камерите за видеонаблюдение, така и компютрите, на които се пазят записите.  От полицията заявиха, че причините за пожара се изясняват. Търговците обаче са убедени, че пожарът не е случаен. И не вярват на версии за късо съединение или случаен инцидент.  

Изгорялата стока е вносна от Гърция. В опожарените складове няма оцеляла продукция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.