Отведоха за разпит жената на бившия гард Васил Капланов

Главният прокурор Иван Гешев с коментар за безпрецедентната акция по издирването на изчезналия Янек Миланов в Дупница.

ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ: Продължава търсенето на следи от Янек Миланов

„Под надзора на прокуратурата продължават проверките в гр. Дупница от МВР и всички контролни органи на “бизнесите" на обвиняемия Капланов и лица, свързани с т.нар. “братя Галеви”. Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града”, написа в Twitter Гешев.

А след акция - отведоха за разпит жената на бившия гард на братя Галеви - Васил Калпанов-Каплата. Твърди се, че именно тя е в основата на конфликта между двамата мъже.

СЛЕД ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЯНЕК: Няколко спецакции в Дупница (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на NOVA  жената на Капланов – Петя Николова, е била задържана за разпит снощи по разследването за отвличане. То е срещу неизвестен извършител. Малко по-късно тя е била освободена. Освободен вече  е и съпругът й - Васил Капланов, с когото последно е забелязан Янек Миланов. Твърдението е, че Янек и Петя са имали връзка преди година и това е причината за конфликта между двамата мъже.

Към Дупница пътуват екипи на икономическа полиция, научи NOVA. Те ще започнат масирана проверка на всички фирми и бизнеси, които са свързани пряко или чрез подставени лица с Капланов и братя Галеви.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.