Блокадите са били вдигнати около 3 ч. сутринта

След повече от 20 дни блокада тази сутрин по ключовото кръстовище на „Орлов мост“ отново тръгнаха коли и автобуси.

Около 3 ч. тази сутрин палатковите лагери на „Орлов мост” и пред Ректората на Софийския университет са били разчистени от полицията. По данни на служителите на реда и на недоволстващите това се е случило бързо, без напрежение и без оказване на съпротива от страна на протестиращите.

„Учудихме се. Имахме друг маршрут, но видяхме, че е свободно и минаваме оттук“, казват граждани.

Полицията и жандармерията са премахнали палатковите лагери в 3 часа през нощта след специализирана полицейска операция. Без инциденти и без арести.

„Премахването на блокадите на СУ и „Орлов мост“ мина абсолютно безпроблемно, без никакво напрежение. Няма задържани лица, които да не са изпълнили полицейски разпореждания по време на премахването на блокадите“, заяви Георги Хаджиев – директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Протестиращи блокираха за кратко площад „Независимост”

 

 

Възстановено е движението и на пл. „Независимост”. В „Триъгълника на властта” остават палатките пред сградата на бившия Партиен дом, но те не пречат на движението.

„Не знам към колко часа машината с водното оръдие премаза лагера пред Министерския съвет. Остана само този на майките от „Системата ни убива”, който обаче към 04:30 над 30 полицая, много любезно, преместиха”, каза протестираща.

 

 

Тази сутрин екипи на Столичната община премахнаха всички подръчни материали, с които недоволните бяха изградили палатковите си лагери.

Движението на автобуси от градския транспорт е възстановено по обичайните маршрути през кръстовищата на „Орлов мост” и при Ректората. 

 

 

Полицията днес премахна и палатковите лагери пред общината във Варна. Демонстрантите бяха принудени сами да преместят палатките си, за да не пречат на движението. Те бяха поставени пред самата сграда и не затрудняват трафика.

Репортери: Илияна Шишкова, Владислава Тричкова, Ивелина Драгнева

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.