Това се случи, след като сърбинът бе пробит за 6:5 в полза на испанеца в първия сет

2020 година ни предложи какви ли не фрапиращи неща, които не се бяха случвали от отдавна. Точно такава случка обаче стана преди минути, след като световният №1 в тениса Новак Джокович бе дисквалифициран на фаза 1/8-финал на US Open, след като в двубоя си срещу Пабло Кареньо Буста неволно изстреля топка в лицето на съдия на линията в миг на ярост от загубена точка. Жената получи удар в областта на гръкляна, падна на земята, кашляйки и изпитвайки проблеми с дишането. а сърбинът моментално се извини.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Това се случи, след като сърбинът бе пробит за 6:5 в полза на испанеца в първия сет. За отбелязване е, че по-рано в мача имаше още един случай на пратена напосоки топка от трикратния шампион в Ню Йорк, но тогава никой не бе улучен.

Протоколът и правилата в такива случаи са непреклонни, и ако волно или неволно даден състезател нарани официално лице на турнира, следва отстраняване.

БЕЗ ЗАГУБЕН СЕТ: Пиронкова на осминафиналите в Ню Йорк (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това обаче не е прецедент. През 2012 година Давид Налбандян бе дисквалифициран от турнира Куйнс клъб в Лондон, след като ритна в миг на раздразнение след загубена точка столчето, където стоеше страничен съдия.

Нравът на Джокера е буен от години насам и често му се случва да си изпуска нервите чрез нелицеприятни думи или хвърлена ракета. 

След дисквалификацията се случи и нещо друго. Новак Джокович бе забелязан да напуска сградата на корта, пишат от ESPN. Това означава, че той няма да се обърне към журналистите на традиционната пресконференция, което ще доведе до автоматична глоба за сърбина.

Феноменалната Пиронкова: Чувствам се невероятно!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.