Темата коментира Дора Рангелова - капитан на българския национален отбор за "Фед Къп"

Цветана Пиронкова преживя истински трилър срещу Серина Уилямс! Българката се бори до последно в 1/4-финален сблъсък от турнира US Open, но загуби с 1:2 сета (6:4, 3:6, 2:6) за 2 часа и 11 минути игра. В родния Пловдив следиха с трепет срещите на родната тенисистка.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК 

„Феноменален успех. Това, което направи в последните няколко дни, е нещо изключително. След 3-годишно отсъствие се завърна на корта по феноменален начин. Видяхме, че не отстъпва по нищо дори на №1 в света. ”, обясни Дора Рангелова - капитан на българския национален отбор за "Фед Къп".

СЛЕД ИЗКЛЮЧИТЕЛНА БИТКА: Малко не достигна на Пиронкова за сензация на US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя е на мнение, че нещата биха се развили по друг начин, ако Пиронкова беше попаднала в другия клон на схемата.

„Трудно е, тя не беше играла три години. Но тя го направи, игра по страхотен начин и доказа, че е страхотен спортист. Смятам, че е чудесен пример за всички деца и подрастващи, които се занимават със спорт”, каза още тя.

СЕНЗАЦИОНЕН УСПЕХ: Цвети Пиронкова среща Серина Уилямс на 1/4 финал на US Open

Рангелова се надява, че този турнир ще даде тласък в кариерата на Пиронкова и ще видим блестящото й представяне на „Ролан Гарос”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.