8 учители там дадоха положителни проби за коронавирус

8 учители са с положителни проби за COVID-19 в столичното 55 училище „Петко Каравелов“. Всички заразени са под домашна карантина и нямат симптоми на заразата. Някои от тях са били с децата на 15 септември, информират от учебното заведение.

Осем учители с коронавирус в столично училище

„Дали има заразени деца, ще кажат здравните органи. Днес предстои тестването на всички, които са имали контакт със заразените педагози”, коментира директорът нучебното заведение Таня Иванчева.

„В неделя колега си е направил PCR тест по собствено желание, който излиза положителен. В понеделник всички, които са имали контакт с него, бяха изследвани. Взето бе решение да се направят тестове и на целия персонал в училището, включително и на непедагогическия”, добави Иванчева.

 

 

Ученик от Русе е с коронавирус

Тя обясни, че учебният процес продължава по план. Успокояващо за родителите било, че всички учители, които се намират в сградата към този момент, са абсолютно здрави и с отрицателни тестове. Директорът добавя, че има ресурс всички педагози да бъдат заменени и часовете да продължат нормално.

„Не се притеснявам много от ситуацията. Това не е нещо неочаквано. Беше ясно, че когато много хора се събират на едно място, въпреки мерките, заразени ще има. Рискът винаги е налице”, добавя родителят на две деца от училището Дончо Ангелов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.