„Няма да се вземат по-рестриктивни мерки", каза още той

„Към момента не предвиждаме цялостно затваряне на училища. Както и досега – където е необходимо ще се карантинират отделни паралелки. Там, където областта е в червено, ще предложим локални мерки”. Това обяви образователният министър Красимир Вълчев.

„Няма да се вземат по-рестриктивни мерки. Трябва да се спазват настоящите”, категоричен бе той.

Преминахме границата от 1000 новозаразени за денонощие

Министърът увери, че властите следят обстановката в страната и най-вече там, където има образувани клъстери. Засега най-тревожна се оказва обстановката в училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище. Там, с решение на министъра, пети и дванадесети клас преминават временно към обучение изцяло в електронна среда.

„Следим ситуацията, няма да се вземат по-рестриктивни мерки, трябва да се спазват сегашните. Призоваваме за по-стриктното им спазване. Очевидно част от проблемите идват от там, че последните седмици и месеци не спазвахме достатъчно мерките“, смята Красимир Вълчев.

УНСС минава на онлайн обучение заради коронавируса (ЗАПОВЕД)

Засега не са предвидени промени в учебните графици.

В областите с червен индикатор се забраняват екскурзиите на ученици с преспиване, еднодневните пътувания обаче остават. Родителските срещи в тези области също могат да се провеждат онлайн.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.