Те настояват да им бъде позволено да продължат да работят

От Центровете за чуждоезиково обучение и извънкласни дейности - с отворено писмо до министъра на здравеопазването. Те настояват да им бъде позволено да продължат да работят.

Повече от 25 години езиков център в Горна Оряховица обучава деца. От утре училището трябва да затвори врати за две седмици.

„Ние нямаме желание да затваряме врати. Аз искам да изразя категоричното си несъгласие. И щом държавните училища до 8 клас ще бъдат присъствени…Нашите деца са сами на чин. Спазваме категорично всички изисквания”, обясни Маргарита Цанева, управител на чуждоезиков център.

От чуждоезиковия център са преподавали онлайн по време на първата вълна от COVID-19, но резултатите не били на нужното ниво.

„Няма нищо по-ценно от това децата да видят на място, присъствено, как се пише думата, как се произнася, ясно и отчетливо. За малките деца е много важно”, обясни Светлозара Тинчева, преподавател по английски език.

Намерили са подкрепата и на родителите.

Заради извънредното положение, в центъра обучават само деца от първи до осми клас. Максималният брой в час е пет ученика.

В откритото писмо до министъра от езиковите центрове настояват - щом децата до 8 клас продължават да ходят на училище присъствено, да им се позволи и посещението в занимални и школи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.