Заради коронавируса около 260 000 ученици минаха в дистанционна форма на обучение

Заради коронавируса около 260 000 ученици от 8 до 12 клас, както и студентите в цялата страна минаха в дистанционна форма на обучение до 12 ноември. Най-малките, от 1 до 7 клас засега ходят на училище. Трябва ли временните мерки да станат постоянни и застрашена ли е учебната година? - коментират Емилия Богданова, директор на Френската гимназия и Ралица Кирилова, заместник-директор на 18-то Средно училище „Уилям Гладстон“. 

НОВИ МЕРКИ: Гимназисти и студенти минават на онлайн обучение (ЗАПОВЕД)

“Имаме заразени колеги. При нас първият болен учител се появи около 2 седмици след началото на учебната година. Бяхме длъжни да опитаме да започнем присъствено. Решенията трябва да се взимат индивидуално за всяко училище, защото ситуацията се мени много бързо", заяви Богданова в студиото на "Събуди се".

Над 50 000 са вече заразените с COVID-19 у нас

“Имаме 9 колеги, които са заразени с COVI-19. Част от тях не се чувстват добре. Някои от класовете са карантинирани. Още на 16 септември имахме дете под карантина. Училището е много тъжно място, когато няма деца. Това е едно голямо изпитание за всички. Стараем се да задържим децата в клас", поясни Кирилова.

И двете заявиха, че родителите имат различно мнение относно това дали децата им да ходят на училище.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.