Вижте какво съветва специалист - гастроентеролог

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора на пилешко месо. Тази част от птицата е с най-диетичното и вкусно месо. То съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно - хормони и антибактериални лекарства.

Вечеря за дълголетие – какво да изберем, за да сме столетници?

Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно, тъй като в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалиста порталът KP.ru.

ХРАНИТЕЛНИ АНТИДВОЙКИ: Не яжте тези продукти заедно!

Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото от свинското или говеждото. Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания. Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.

Още любопитна информация: 

Не правете тези неща, когато готвите картофи

Пет ястия, които всяка българка трябва да може да готви

Продуктите, които помагат в борбата с наднорменото тегло

Не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Топлата напитка, с която да преборим всички вируси

Храни за млада кожа (ГАЛЕРИЯ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС