Вижте от какви правила трябва да се ръководите

Много фактори влияят върху продължителността на живота. Сред тях е правилното хранене. Насочваме поглед към вечерята. Има няколко правила, които трябва да бъдат съгласувани с лекарите.

Храни, с които да се предпазим от коронавируса през зимата

Ако говорим за пълноценно хранене, тогава е по-добре да го приключите 3-4 часа преди планираното лягане. В противен случай храносмилателната ви система ще работи и през нощта. В резултат на това мозъкът няма да си почине напълно. Препоръчително е вечерята ви да е всъщност лека закуска, която можете да консумирате и до час преди нощен сън.

Що се отнася до менюто, трябва да се ръководите от следните правила. Струва си да се въздържате от консумация на месо вечер, особено пържено. Варената риба и зеленчуците на пара са чудесна алтернатива.

ХРАНИТЕЛНИ АНТИДВОЙКИ: Не яжте тези продукти заедно!

Месото е противопоказано, но малка порция зеленчукова салата със сирена ще свърши работа. Можете да ги замените с течна варена каша или кисело мляко с мюсли. По-добре е да не ядете хлебни изделия, включително бисквити, за вечеря.

Още любопитна информация: 

Не правете тези неща, когато готвите картофи

Пет ястия, които всяка българка трябва да може да готви

Продуктите, които помагат в борбата с наднорменото тегло

Не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Топлата напитка, с която да преборим всички вируси

Храни за млада кожа (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС