Какви са предприетите мерки в ски курортите?

„Ние като общество очакваме от европейските полици авангардни, а не ретроградни решения. Решението за ску курортите е консервативно и нереалистично. Считаме ,че аргументите не издържат. Икономиката е част от живота ни. Здравето също е такова, но и то струва пари. Подобно решение означава компенсации на загуби за над 100 млр. евро за цяла Европа“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ изпълнителният директор на Националния бор по туризъм д-р Полина Карастоянова.

Доц. Ангел Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21-ви декември

Тя благодари на правителството за заетата позиция и увери, че всичките ни зимни курорти спазват наложените мерки.

„Изравняването на PCR и бързите антигенни тестове е наложително. Това ще доведе до сериозна подкрепа за авиацията и пътуванията“, каза Карастоянова.

Тя добави, че в нашите курорти са инвестирани хиляди за санитарни уреди и покриването на хигиенните изисквания.

„Тези места са по-сигурни дори и от домовете ни. Защото вкъщи много хора нямат възможност да чистят през няколко часа“, добави още д-р Карастоянова. 

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.