Звездата разказва за всяка песен от тавата

Той е носител на награди „Грами”, „Оскар” и  „Златен глобус”. Има над 27 милиона продадени албума и повече от 180 милиона продадени сингли. Държи два световни Гинес рекорда. Клиповете му в YouTube се гледат от по един 1 милиард души. Песните му са саундтракът на всяко разбито сърце. Заради искрените текстове с нещастни любовни сценарии често го наричат „мъжката версия на Адел“. Звездата на световната поп сцена Сам Смит представя новия си албум ексклузивно в „Събуди се“.  

ЕКСКЛУЗИВНО: Саксофонистът на Уитни Хюстън и Лейди Гага (ВИДЕО)

Самюел Фредерик Смит се ражда на 19 май 1992 г. Осем години по-късно вече се учи да пее и става част от джаз група. Католическото си училище посещава с грим – изкуствени мигли, брокат и цветя върху реверите. Но подигравките за наднорменото му тегло се оказват по-тежки от тези за сексуалната му ориентация. На 18 напуска родното си село Грейт Чишил и се мести в Лондон. Започва да работи като барман 7 дни в седмицата. Но не за дълго.   

Дебютният албум на Сам Смит се ражда в тясна стая под наем и получава красноречивото заглавие “In The Lonely Hour”. Откровена, чувствена и напоена с тъга, Смит описва първата си музикална колекция като „дневник на един 21-годишен самотник“.  

Шест години по-късно, в разгара на коронакризата, след прекаран COVID-19 и преживяно поредно любовно разочарование, с обещание, че се цели към звездите, той пуска на бял свят третият си албум – “Love goes”, с който пренася баладите на дансинга.  

В ефира на „Събуди се” звездата разказва за историята на всяка песен от албума. Ексклузивното интервю гледайте в събота сутрин.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.