Премик Ръсел Табс е един от най-големите музиканти на нашето време

Премик Ръсел Табс е един от най-големите музиканти на нашето време. Работил е със звезди като Лейди Гага, Уитни Хюстън, Елтън Джон, Брус Спрингстийн и Сантана. А през декември ще излезе на една сцена със Стинг, за да свири в благотворителен концерт за опазване на тропическите гори. Специално пред NOVA говори един от 40-те най-големи солови изпълнители на 20-и век.

Почина барабанистът на Елвис

Той експериментира с много и различни инструменти. Но когато по радиото чува саксофон в ранни рокендрол записи, си казва: „Ето това искам да правя”. И така започва неговото пътешествие в музиката.

„Влюбих се в музиката, когато бях много, много малък. Баща ми беше аранжор на джаз групи и свиреше на тромпет. Започна да ми преподава някои основни уроци”, разказа Премик Ръсел Табс.

Премик изгрява за музиката в точния момент. След съдбовна среща с продуцента Майкъл Уолдън.

„Един ден получих изненадващо обаждане. От Нарада, който ми каза „Хей, ще записвам в Ню Йорк с нов артист. Нейното име е Уитни Хюстън”. Малцина бяха чували за нея. Тя дори нямаше издаден албум. Казах „Разбира се, че ще дойда”. А той отвърна „Ще свирим парчето “How will I know”. Знаете ли го? Чух я и си казах, звучи невероятно”, сподели още Премик.

Стинг с престижно отличие за цялостен принос (ВИДЕО)

Пред камерата на NOVA той разказа и как се е запознал с Лейди Гага.

„Тя се появи на концерта на Стинг за опазване на тропическите гори. А аз бях част от голяма група, която правеше поддържащата музика с нея и останалите изпълнители. Беше невероятно. Лейди Гага и Елтън Джон заедно. Беше фантастично”, разказа Премик.

Музиката среща Премик и с друг велик изпълнител - Карлос Сантана.

„Имах възможност да ходя на турне с него преди много години. Това беше невероятен опит, защото ме срещна с толкова различна публика. Турнето беше мащабно”, каза още той.

Себе си Премик определя като търсач. „Мисля, че всеки артист е. Всеки, който се е опитал да даде на света нещо ново.  Не принадлежа към определена религия, не съм католик или индуист, но търся духовното”, поясни соловият изпълнител.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.