Коментират певицата Есил Дюран, изследователят проф. Христо Пимпирев и писателят Калин Терзийски

В петък гостите на „Пресечна точка” – изследователят проф. Христо Пимпирев, певицата Есил Дюран и писателят Калин Терзийски дискутираха по три теми.

Първата от тях е свързана с мръсния въздух, който се превръща във все по-сериозен проблем у нас.

„Снощи беше наистина призрачно, защото нищо не се виждаше от мъглата. Мръсният въздух пълни дробовете ни с прахови частици, които са радиоактивни. Това е жива зараза, която е по-страшна и от коронавируса. Заради COVID-19 слагаме маски, но заради мръсния въздух трябва да носим провитогази”, каза Пимпирев.

След това гостите обсъждаха манията около „черния” петък.

„Черният” петък е една много странна лудница. Не съм се възползвала от него, защото не обичам да съм в някаква истерия. Когато пазарувам, обичам да ми е спокойно”, коментира Есил Дюран.

Полследната тема беше свързана с инициатива, в която 12 родни звезди се съблякоха голи с цел благотворителна кауза. Тя е свързана с кампания за осиновяване на бездомни животни.

„Изключително похвална и красива кауза", каза Терзийски. 

Какви още мнения изказаха гостите в предаването - гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.