Темата коментира проф. д-р Иван Миланов

Учени от Бразилия излязоха с предположение, че коронавирусът може да предизвика появата на заболявания като Паркинсон. Темата в ефира на „Събуди се” коментира проф. д-р Иван Миланов, председател на Българското дружество по неврология и директор на болница „Св. Наум”.

„Няма данни пандемията да е отключила неврологични заболявания на този етап. Коронавирусът е едно вирусно заболяване, което протича близко до грипа. Пациентите с хронично заболяване са застрашени от всякакви вирусни пневмонии и простудни заболявания. Затова тяхното лечение е добре да бъде контролирано”, заяви проф. Миланов.

Специалистът беше категоричен, че на този етап няма данни хора, преболедували коронавируса, да развиват Паркинсонова болест. Миланов обясни, че не съществува връзка между неврологичните болести и COVID-19.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.