Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов

300 000 дози нискомолекулярен хепарин пристигнаха в страната. Здравните власти уверяват, че така целият болничен пазар ще бъде задоволен с необходимите количества. 

„Доставените количества са 140 000 дози от 0,4 ml и повече от 150 000 от 0,6 ml нискомолекулярен хепарин. Това са количествата, които са за аптечната мрежа в лечебните заведения - за болничните аптеки”, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

Борисов: Координационният съвет да работи, за да сме готови за ваксината (ВИДЕО)

Министърът уточни, че благодарение на количествата целият болничен пазар ще бъде задоволен с необходимите бройки. 

Всеки понеделник в аптечната мрежа за граждани ще се отпускат, по извършени предварителни споразумения с притежателите на разрешения, 2000 опаковки с по шест шприци, включително и за бременните жени.  

Пристигналите дози ще бъдат разпределени в цялата страна, в зависимост от нуждите и заявките на лечебните заведения.

„Създали сме логистика за всички, които имат подадени заявки, да бъдат изпълнявани приоритетно. Има възможност за денонощна доставка с държавни автомобили”, допълни ресорният министър.

 

 

Проф. Ангелов беше категоричен, че към момента няма недостиг на медикаменти в лечебните заведения и по аптеките в страната.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се прилага с други медикаменти при лечението на COVID-19.

„Така ще има за всеки един човек. „Ремдесивир“ също има достатъчно“, подчерта министър-председателят. Той разпореди ежедневно да се следи наличността на лекарствените продукти за терапията на пациентите с вируса.

300 000 дози нискомолекулярен хепарин пристигнаха тази вечер в България. Той ще бъде използван само за нуждите на...

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 2 декември 2020 г.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.