Водачът на преследвания автомобил е бил пиян

Гонка с криминално проявен завърши с арест. Екшънът се разиграл в първомайското село Градина. Късно снощи в хода на полицейска акция е задържан криминално проявен мъж, който се опитал да осуети проверка. Причината за това - избягване на законова отговорност във връзка с престъпление по пътищата.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Полицията преследва бус в насрещното на „Цариградско шосе”

Служителите на реда последвали автомобил и подали звуков и светлинен сигнал за неговото спиране. Водачът не се подчинил и ускорил, движейки се към село Крушево. Патрулиращият екип предприел преследване през Крушево и село Добри дол.

Четирима арестувани след зрелищна гонка в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Накрая колата се отправила към коритото на река Марица. Водачът спрял на брега, а униформените - непосредствено зад него. Мъжът обаче отново отказал да излезе от автомобила и опитал да маневрира срещу полицаите. Наложило се те да стрелят предупредително, за да накарат шофьора и спътника му да легнат на земята.

СЛЕД ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Задържаха български бус с мигранти в Гърция (ВИДЕО)

Впоследствие е установено, че задържаните мъже са криминално проявени жители на село Мирово. Причина за гонката била употребата на алкохол от страна на водача. Дрегерът отчел 2,16 промила алкохол в кръвта му. Той е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.