По-бдителните почитатели забелязаха сцена, която разкрива причината

Минаха 30 години, откакто Кевин Маккалистър остана самичък у дома на Коледа в превърналия се в празнична класика филм "Сам вкъщи" (1990). Сега фенове смятат, че са открили истинската причина близките на малчугана да заминат и да го забравят, пише в. "Дейли стар".

Крадец от „Сам вкъщи” оглави класация за любима усмивка от коледен филм

Вероятно сте сред феновете на лентата, режисирана от Крис Кълъмбъс и сте я гледали безброй пъти през изминалите три десетилетия. Можете ли обаче с ръка на сърцето да признаете, че сте напълно наясно защо осемгодишният Кевин, в чийто образ се превъплъти Маколи Кълкин, се озова в ситуацията да бъде сам у дома на Коледа, след като близките му потеглиха без него на празнично пътуване към Париж, Франция?

Ако откровено признаете, че и до ден днешен за вас остава загадка защо симпатичният малчуган беше забравен сам вкъщи, някои по-наблюдателни фенове, макар и 30 години по-късно, смятат, че са намерили обяснението.

Всеки почитател на "Сам вкъщи" помни сцената в началото на филма, в която Кевин е изпратен в стаята си, след като се е скарва с брат си Бъз, докато хапват пица. Бутилка газирана напитка се разлива по цялата маса и настава бъркотия, докато семейството се опитва да почисти всичко. Фенове с "орлов поглед" са използвали Twitter, за да споделят какво са забелязали по време на тази хаотична сцена.

Как изглеждат днес крадците от "Сам вкъщи" (ГАЛЕРИЯ)

Почитателите са установили, че докато разчиства бъркотията, бащата на Кевин случайно грабва самолетния му билет и го изхвърля заедно със салфетките. Именно тук по-бдителните фенове успяват да зърнат билета в кошчето, но кадърът се сменя толкова бързо, че на останалите спокойно може да бъде простено, че са го пропуснали.

На следващия ден, преди близките на Кевин да се отправят към летището, съседско дете случайно е включено в преброяването, което е друга причина те да помислят, че той е сред тях. Това е най-очевадната улика защо малчуганът остава сам у дома на Коледа, но липсващият билет също така помага да се обясни защо никой не е забелязал по-рано, че Кевин го няма.

"Гледал съм "Сам вкъщи" около един милиард пъти, но едва наскоро разбрах, че билетът на Кевин се е озовал в кошчето и затова никой не е разбрал по-рано, например на летището, че той липсва", споделя фен на филма.

 

 

Подобни признания правят и други почитатели на коледната класика. Не липсват и такива, които споделят, че са гледали филма десетки пъти, не са забелязали кадъра с изхвърления билет и са разбрали за него, едва след като темата се е завъртяла в социалната мрежа

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА