Турция разработва общо 17 различни потенциални ваксини към момента

Три потенциални турски ваксини срещу Ковид-19 са кандидатствали пред Турската агенция по лекарствата да започнат изпитания върху хора, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от Анадолската агенция.

Турция отчита спад на новите случаи за втори пореден ден

По думите на Коджа Турция разработва към момента общо 17 различни потенциални ваксини, като в най-напреднал етап са споменатите три. Една инактивирана ваксина вече провежда изпитания върху хора и е на път да започне фаза 2. Фаза 3 се очаква да стартира през април, поясни министърът.

Новият щам на COVID-19 е установен и в Турция

Същевременно турска ваксина на базата на вирусоподобна частица, която е уникална в световен мащаб, е достигнала до етап на производство за изследване и също предстои скоро да кандидатства за разрешение за тестване върху хора, каза още Коджа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА