"Петя на моята Петя" разказва за поетесата Петя Дубарова

Два дебютни филма ще се срещнат за първи път с българската публика по време на предстоящия 25-и "София филм фест“. "Петя на моята Петя" на режисьора Александър Косев и "Уроци по немски" на Павел Веснаков.

"Петя на моята Петя" разказва за поетесата Петя Дубарова. Сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, а лентата е под режисурата на Александър Косев. Те повдигат завесата на миналото, за да представят на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант.

В главните роли в продукцията влизат Алиса Атанасова, Александра Костова, Юлиян Вергов, Албена Павлова и Васил Банов. Много от актьорите, които участват, са родени и свързани с Бургас, включват се и близо 500 жители на морския град като статисти.

Завърши 24-ият София Филм Фест #ЕСЕН

Пълнометражният дебют на Павел Веснаков "Уроци по немски" е създаден в копродукция с Германия и разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България.

Филмът получи международно признание в края на 2020 г. Световната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си