Спасил е близо 1000 първи издания на български класици, Йовков и Вазов са му любими автори

В рубриката на предаването "Пулс по NOVA NEWS "Зад маската" ви срещаме с един изключителен лекар и човек. Когато не е в болницата той разказва истории за цветя, с дъх на вяра, надежда и любов. Той е проф. д-р Георги Байчев, част от Клиниката по гръдна хирургия във ВМА.

40 г. е посветил на медицината. Завършва математическа гимназия във Велико Търново. Учителите му по биология и по химия го насочват към медицината.

Малкият му син е стажант-лекар. Най-често се среща с онкологичните заболявания. 

"Няма по-голям грях в света от този срещу надеждата – никой няма право да я отнема", заяви професорът. 

Основият урок, получен от хората, които обича е, че човек трябва да бъде добър.

От години се занимава с фотография, започва докато прави дисертация. Началото е в операционната. Чрез фотографията излиза извън матрицата на медицината. Обича да снима цветя. Любими са му слънчогледите.

Взема си камъчета за спомен от местата, които го докосват. Спасил е близо 1000 първи издания на български класици. Йовков и Вазов са му любими автори. Боли го когато вижда в кашони за левче такива издания.

Цялото интервю вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.