Коментират Александър Симидчиев, Нидал Алгафари и Десислава Моралес

В понеделник гостите на „Пресечна точка” – пулмологът Александър Симидчиев, PR експертът Нидал Алгафари и актрисата Десислава Моралес дискутираха по три теми.

Първата от тях бе свързана с облекчаването на част от противоепидемичните мерки у нас.

„Дали ще има трета вълна зависи от поведението ни. Вирусът няма цикличност. Всеки ден се срещам с хора, които са тежкоболни от доста дълго време. От медицинска гледна точка разхлабването на мерките е прибързано, от икономическа обаче не е така”, каза пулмологът Александър Симидчиев.

„Пресечна точка”: За аварията в метрото, онлайн обучението и подаръка от Борисов към Вучич

След това гостите обсъдиха словесния сблъсък между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по темата за ареста на Навални.

„Това са двама мъже, които са на първите позиции в държавата. Логично е всеки един от от тях да поиска да надделее над другия”, коментира PR експертът Нидал Алгафари.

Последната тема беше свързана с донорството у нас. Три успешни трансплантации на черен дроб и бъбреци бяха извършени в болница "Лозенец". Донор стана 19-годишно момче, изпаднал в мозъчна смърт. 

„Емоционална съм. Преживявам подобни неща много лично, защото съм майка. Постъпката на роднините на това момче е изключително благородна", заяви Десислава Моралес.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.