Заради проблеми преди седмица производството беше силно намалено

Единственият завод за производство на ваксината на Pfizer срещу COVID-19 в ЕС възстановява работата на пълна мощност. Това съобщиха медии в Белгия, след като преди седмица от завода в Пурс, северно от Брюксел, предупредиха за временни затруднения.

AstraZeneca отговори на претенциите на ЕС

Предвижда се натрупаните закъснения да бъдат наваксани и държавите от ЕС да получат заявените количества до края на март. Уточнява се, че заради настройка на поточните линии производството е било намалено с осем на сто.

Рим ще съди производителите заради забавени доставки на ваксини

Медиите отбелязват, че междувременно от френския производител на лекарства Sanofi са предложили да включат свои заводи в усилията за добиването на ваксината на Pfizer и така за първи път съперници на този пазар ще си сътрудничат. Ваксината, разработвана от Sanofi, все още не е одобрена в ЕС, макар да е една от предварително избраните от Европейската комисия. 

Израел започна ваксинирането на младежи

Очаква се тази ваксина да бъде готова не по-рано от края на годината, което открива възможността производствените мощности да бъдат използвани за ускоряване на добивите на Pfizer. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си