Не е ясно дали е имало коронавирус в Ухан преди декември 2019 г.

Предаването на коронавируса от първо животно на второ и оттам - на човек, е най-вероятната хипотеза, заяви шефът на посетилата централния китайски град Ухан делегация на СЗО Питър бен Ембарек, цитиран от Франс прес. Той обаче е категоричен, че тази версия трябва да бъде по-внимателно изследвана.

СЗО открило „важни улики“ за коронавируса от Ухан

Хипотезата, че вирусът е бил изпуснат от лаборатория, е „изключително слабо вероятна”, добави той. Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп беше обвинила института по вирусология в Ухан, че волно или неволно е допуснал коронавирусът да излезе извън територията му.

Китай е дал пълен достъп на екипа на СЗО в Ухан

 

 

Международният екип от експерти на СЗО и Китай обяви, че няма данни вирусът да е билл в Ухан преди откриването му през декември 2019 г. Шефът на делегацията на китайските специалисти Лян Ваннян заяви, че предаването на вируса чрез животно е вероятно, но въпросното животно все още не е идентифицирано.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА