По думите му има 17 % спад на битовата престъпност, 90 % - на телефонните измами

"Укорима и недопустима постъпка е полицейският купон. Те трябва да са за пример във всяко едно отношение, ще се извърши дисциплинарка проверка. Може да се стигне и до уволнения. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

По думите му може да има чувство за безнаказаност, но безспорно това е неприятен инцидент, който хвърля петно.

Според него залавянето на 400 кг хероин е изключителен успех за българската полиция. А той най-вероятно е предназначен за западните държави.

"Задържаните най-вероятно са осъществявали логистиката и безпроблемното преминаване през границите", каза той.

"Пожар е ускорил акцията на полицията, при която е разбита наркооранжерия в Пазарджишко, има един арестуван, очаква се да бъде задържан още един", информира зам.-министърът.

Той смята, че за пръв път главният прокурор се заема с борбата с битовата престъпност, имахме пълната му подкрепа.

Продължава разследването на нелегалния купон в Сандански

"Преценихме, че един полицай във всяко село няма да бъде ефективен. Нямаме и физическата възможност да го направим. Подвижните полицейски екипи ще свършат по-добра разлика – 4-5 човека, сред тях криминалист и инспектор, обикалят зоните, 17 % по-ниска е престъпността в резултат на това", заяви гостът.

"Договорките с Прокуратурата при съдебен процес според мен трябва да отпаднат. Около 90 % е по-ниска престъпността при телефонните измами", допълни зам.-министърът.

По повод предстоящите избори Балабанов сподели, че неговата партия ВМРО ще се яви с високо вдигната глава, а ГЕРБ може да сформира коалиционно управление.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.