Шофьор е поискал да се ваксинира в 3 часа след полунощ

В столичната болница "Свети Иван Рилски" откриха първият денонощен кабинет за имунизации срещу COVID-19.  Желаещи за имунизация е имало и тази нощ. През пункта са преминали около 20 души.

Близо 11 000 души са ваксинирани за последното денонощие

„Най-куриозен е случаят на международен шофьор, който е дошъл в 3 часа след полунощ. Той е обяснил, че трябва да пътува много рано сутринта и това за него е най-удобният час. Имало е много хора преди 6 часа сутринта, основно учители”, обясни говорителят на болницата Моника Николова.

ВАКСИНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Личните лекари се включват в имунизацията

 

 

Организацията е направена за по-малко от ден. Към момента персоналът не изпитва затруднения. През първия ден от отварянето на пункта са минали около 300 души. Няма предварително записване. Хората, дошли да се имунизират, изчакват средно по 30-тина минути. Работи се по въпроса за организиране и на "зелен коридор". Екипите, които поставят ваксини, са два от по три души - лекар, медицинска сестра и лице, което изготвя документите.

 

 

В една от най-големите болници в София - "Св. Анна", екипите са 5. Започнали да ваксинират през изминалия уикенд.

Работното време на кабинетите е от 8 до 17 часа - и в работни, и в почивни дни. "Зелен коридор" тук ще има през цялото това време.

Подробности гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е